Saturday, September 18, 2010

How to use art in teaching






















Universitatea de aici din Silkeborg se ocupa de formarea profesorilor "Læreruddannelsen i Silkeborg" iar in orar avem si ore de Danish ART, ''utilizarea artei in practica de predare" pe langa lectii de limba daneza, literatura daneza, istorie, filozofie plus cele mai interesante ore sunt cele de DOYO (danish on your own!). Fiecare ora este interesanta pentru ca te ajuta sa iti descoperi sau sa iti formezi un talent, sa petreci mai frumos timpul la scoala si uneori nici nu sti cand a zburat timpul. Tot ceea ce facem aici ne ajuta sa relationam mult mai usor, sa fim mai umani, sa intelegem din cat mai multe perspective anumite lucruri.






Dupa primele ore de arta am invatat ca este foarte usor sa transmiti un mesaj folosind arta. A fost distractiv sa lucram in grupuri si sa punem in scena o povestioara folosindu-ne imaginatia si indemanarea! Va trebui sa exersam pentru a prezenta povestioara/povestioarele la scoala unde vom merge pentru 2 saptamani, sa observam, sa participam la ore sau sa predam. Voi posta si aici cateva poze de la ora de Danish Art, sa vedeti cum a fost!






Un alt lucru bun este faptul ca suntem intr-un oras mic fara prea mare aglomeratie si mixtura de "culturi", "fara creste in cap, sosetele in pantaloni etc..." :))! Uneori este prea linistit acest orasel; esti in siguranta la orice ora a zilei iar linistea nu iti este tulburata de nimeni si de nimic. Daca iesi la o plimbare chiar si la ora 00:00 nu vei avea nici o neplacere, poate doar frigul neobisnuit pentru noi dar in rest nimic.






Va las iar cu cateva poze! Pe curand! :)






No comments:

Post a Comment