Saturday, August 21, 2010

Nyttige ting

Am aflat cu stupoare, dupa lungi cautari in diferite magazine, ca spray-ul pentru gandaci este interzis in Danemarca, spirtul de asemenea. Noroc ca sunt sociabila si noroc ca la mine pe etaj locuieste un traficant. De spirt...evident. Un amator as putea spune, deoarece spray-ul de gandaci este cu adevarat greu de procurat. Astept sa ma intrebe cineva in soapta, in timp ce se uita in jur sa nu-l vada cineva, "Am spray de gandaci, esti interesata?"
Un alt lucru pe care mi-as fi dorit sa-l cunosc inainte este acela ca daca iti cumperi o cartela telefonica de pe internet, vorbesti de 20 de ori mai ieftin decat daca vei cumpara aceeasi cartela, dar din magazin. Nu am inteles de ce.
Stefan este curajos din fire. Eu nu as iesi 'aiurea in noapte' intr-un cartier de arabi. Locuim in ghetto, dar este un ghetto acceptabil, se poate asocia cu o albina: daca nu il superi, nu te inteapa.
O alta observatie, as putea spune, foarte greu de crezut la prima auditie, este aceea ca Romania este, din anumite puncte de vedere, mult mai dezvoltata, educata si energica comparativ cu Danemarca. Insa, aici nu vorbim despre blocuri, imbulzeala, gunoi, caini, etc. Danezii cred ca Romania nu este in UE tocmai datorita acestor 'mici neschimbate'.
Un alt fapt important si bine de stiut este acela ca pentru studentii internationali, numai din tarile care fac parte din UE, cursurile sunt gratuite.
Ar mai fi multe de spus, dar multe nu sunt testate inca, asa ca revin cat pot de curand.

3 comments:

  1. Corect. Dar sunt mult mai agreabili decat romanii, iar valorile lor nu corespund in viata reala din Romania (Vezi telefoanele lor si interesul pentru material)...

    ReplyDelete
  2. Interesul pentru material nu este ceva negativ. Depinde din ce perspectiva privesti. A fi econom este un lux. As spune mai devreme ignoranta decat lipsa de interes pentru material. Dar asta cred eu.

    ReplyDelete
  3. a fi econom in Romania atunci cand ai bani e o arta...trust me. Va pupa sora

    ReplyDelete